Att få komma till baren på Brewdog och sitta och diskutera min öl med de som beställer är så otroligt värdefullt för mig.
Min egen palett kanske inte alls stämmer med “vanliga öldrickare” så jag tar verkligen till mig av den feedback jag får av de som smakar.
Och jag älskar hur ärliga gästerna är. Kanske för att jag försäkrar dem att jag kan skilja på mig och min öl. Bara för att man pratar illa om min öl blir inte jag ledsen eller kränkt.
De flesta hade dock bara bra saker att säga. “Lättdrucken”, “fräsch”, “fina smaker”, “som en vanlig lager men med lite mer smak” var några av beskrivningarna jag fick.
Spännande är dock att vissa ville att jag skulle låta den bli beskare medan några tyckte att den kanske var i beskaste laget. De som tyckte den var för besk bad jag smaka den till mat eller snacks och komma tillbaka och berätta om den blev bättre eller sämre. Där var alla överens om att beskan jag gett min Helles behövdes till maten, och att den inte alls upplevdes som för besk längre. Precis som jag vill ha den!
De som å andra sidan tyckte att jag borde dra i med mer beska fick höra att vi redan har en sådan öl på Systembolaget. Vår Skatans pilsner är dubbelt så besk som kvällens Helles var. Då förstod de att denna Helles har en plats i vår katalog.
