Rityta 1

Kalifornisk lager

När tyska guldgrävare kom till den vilda västern under guldruschen saknade de sin öl. Försök att brygga pilsner i det varmare amerikanska västkustklimatet, dessutom med råvaror som skiljde sig från de vi har i Europa, gjorde det svårt att få till en klassisk pilsner. I stället skapades en ny sorts öl som var bättre lämpad för Kalifornien.

Ölen är mörkare än en klassisk lager, men har å andra sidan mer frisk humlesmak så den blir överraskande lättdrucken och uppfriskande. Jag tycker denna öl är en perfekt mat-öl då den har en mjuk aromatisk lite brödig grund under beskan vilket gör att den kompletterar fett och sälta i mat.

Festivalvår

Vad gör man om man är ett litet nystartat bryggeri för att synas och växa? Lägger man massor av pengar på marknadsföring? Hoppas man att

Läs mer »

Thirsty Thursday med Brewdog

Det var Brewdogs Punk IPA som fick mig att börja dricka “modern” IPA för 18 år sedan. Därför är det extra roligt att tillsammans med

Läs mer »